top of page

En update på årets første måneder

En update på årets første måneder

2022.04.15

De første måneder af 2022 har været lidt ujævne på mange måder.

Egentlig skulle året have startet med en nytårslejr for unge, hvor jeg skulle have medvirket med undervisning og forkyndelse. Men den blev aflyst pga. smittetrykket.

Så skulle jeg også have undervist på bibelskolen CLET i Juliaca, men på dagen, hvor det skulle begynde, var der ingen tilmeldte på lederlinjen. Så det blev heller ikke til noget.

Til gengæld nød jeg meget at være på kirkens lejrplads på kysten for at undervise på et pastoralkursus i slutningen af januar. Det godt både at være sammen med præster og ledere - og at være ved stranden i det dejlige vejr.

I forbindelse med vinterferien (i DK) rejste jeg til Danmark for at fejre Hjaltes 18-års fødselsdag og være sammen med drengene. Det var godt at se dem igen – selv om det ikke var så længe siden sidst, da de alle tre var her (og Maria) til jul, og da Arvid og Maria var hos os til ca. 10. januar, inden de rejste videre på deres tur rundt i Peru.

Merete blev tilbage i Arequipa denne gang, da hun ikke havde helt så mange feriedage at gøre godt med. Så hun fik arbejdet godt videre med den nye sangbog, som nu stort set er færdig.

Blot nogle få dage efter, at jeg kom hjem fra Danmark, var jeg impliceret i et uheld på min cykel, som bevirkede, at jeg fik hjernerystelse og var uarbejdsdygtig i ca. 4 uger. Det var godt nok træls, for jeg blev nødt til at aflyse en rejse til Juliaca for at besøge nogle af vores SETELA-studenter deroppe. Og i det hele taget var det ikke en god følelse ikke at kunne gøre noget.

Til gengæld kom jeg i gang med at lytte til lydbøger, og jeg er nærmest ikke stoppet siden da. Jeg har virkelig nydt at få lyttet til både ny og ældre litteratur og bare leve mig ind i bøgernes univers.

Midt i marts var jeg klar igen, og jeg rejste til Chiclayo i det nordlige Peru for at undervise og forkynde i den lutherske kirke deroppe. Det var en god oplevelse og nogle rigtig gode dage. Jeg har været deroppe nogle gange efterhånden og har et godt forhold til både peruanere og missionærer, og nyder meget at kunne bidrage lidt i deres kirke.

Sidst i marts rejste vi begge til Danmark for at fejre Arvid og Marias bryllup d. 2. april. Vi boede i Meretes forældres sommerhus på Fur det meste af tiden. Et dejligt sted, som vi holder meget af. Og så var det en stor og dejlig oplevelse at fejre Arvid og Maria på en skøn og festlig dag.

Allerede mandag rejste vi tilbage til Peru, da vi skulle være klar til missionærkonference i Arequipa fra onsdag. Vi fik det meste af en dag i Lima på vejen hjem, og på trods af, at det meste var lukket pga. strejker, havde vi en dejlig dag i godt vejr og god tid til at sidde og kigge ud over Stillehavet.

Siden februar er Meretes kor begyndt at mødes fysisk til korøvelser. Hun har været med i koret i mere end et år, men havde ikke mødt de andre korister face to face før nu. De øver i bydelen Yanahuara, som ligger på den anden side af floden, så jeg kører hende derover hver mandag. Hun er meget begejstret for at være med i koret og glæder sig meget til næste uge, hvor de skal give koncert både mandag og fredag. Mens koret øver, sidder jeg på en café i nærheden og får mig en god kop kaffe og arbejder eller læser/hører lydbog. Så vi hygger os begge meget med vores mandag aftner.

Her i påskeugen har vi tre SETELA-lærere fået til at opgave at lave online bibelstudie hver aften fra Palmesøndag til Påskedag. Vi har fordelt aftnerne imellem os, og i aften, Langfredag, er det igen min tur, ligesom jeg også skal undervise Påskedag. Det er stort at kunne undervise om det største, der findes: Jesu død og opstandelse. Vi håber, at mange kigger med på kirkens Facebook hver aften kl. 18.30.

Desværre har vi ikke kunnet gå i kirke her i påsken, da vi nu for første gang har testet positiv for Covid. Heldigvis er det en rimelig mild omgang, men vi er forkølede og lidt trætte. På søndag håber vi at kunne deltage Påskegudstjenesten med vores brødre og søstre i en af kirkerne her i Arequipa.

Glædelig Påske.
Kærlig hilsen Merete og Roar Steffensen

bottom of page