top of page

Mission latinas projekter

Børneklub, diakonal indsats og kirkeplantning i Yurimaguas, Peru.

BAGGRUNDEN OG MANDEN

Der findes ingen luthersk kirke, skole eller anden institution i Yurimaguas, men en tidligere SETELA-student, Jorge Quintana har bosat sig i byen, netop fordi han i mange år har haft en vision om at række evangeliet til folk i regnskoven og starte et luthersk arbejde i denne by. Han har tidligere boet der og har mange familiemedlemmer og kontakter der.

Jorge, eller Coco som han kaldes, kom som helt ung til tro gennem den lutherske kirke Chiclayo, hvor han er vokset op. Senere har han studeret 3 år på det teologiske seminarium SETELA i Arequipa. Inden han flyttede til Yurimagaus, arbejdede han fire år i den lutherske kirke i Lima, som drives af Missouri Synoden, hvor han særligt har haft ansvar for børnearbejdet. Han har en evangelistisk og kærlig tilgang til mennesker, et stort ønske om at forkynde og formidle evangeliet og om at drive hjælpe mennesker gennem kærlighedsgerninger og diakonal indsats. 

Coco har hidtil arbejdet som moto-taxichauffør. Men snart skal han arbejde i et diakonalt/socialt projekt, som hans forlovede/snart hustru, Melinda, også arbejder i. De skal hjælpe børn fra fattige familier med at øge deres indlæringsevne. Coco skal bl.a. stå for andagter og kristendomsundervisning. Og han har grønt lys fra de amerikanske ledere af projektet til at invitere de børn og familier, som de får kontakt med gennem projektet, ind i en luthersk kirke, hvilket giver endnu mere grundlag for at oprette en luthersk kirke i Yurimaguas.

IMG_20220713_173349335_HDR_edited.jpg
bottom of page