top of page

Dagen begynder med et smil!

Min dag på SETALA begynder med morgenandagt kl. 7:30 ved en af studenterne eller en af os lærere.

For at nå frem til kl. 7:30 cykler jeg et par kilometer op ad bakke med solen lige i mod og med glimtvis udsigt til vulkanen El Misti.


Morgener kan jo være meget forskellige. Nogle dage kommer jeg lidt sent afsted, og må træde ekstra hårdt i pedalerne for at nå det. Andre dage kan savnet af alle dem, der er langt væk, fylde, eller jeg kan være bekymret over noget i forhold til min undervisning eller studenterne. Måske er jeg i dårligt humør, fordi en hensynsløs bilist var tæt på at ramme mig på den befærdede vej. Måske er jeg træt efter for få timers søvn. Måske har gadehundene forsøgt at få en luns af mit bukseben på vej hertil. Måske kommer jeg i god tid og glæder mig til dagens opgaver og møder med studenter og kolleger.

Men ligegyldigt om jeg kommer halsende med svedig og klæbende skjorte, om jeg har bekymrings-rynke mellem øjenbrynene, om jeg roligt ruller de sidste meter ned til porten, om jeg er glad eller trist eller mest bare fokuseret på dagens opgaver, så bliver jeg hver morgen mødt med et glad ”Buenos días, hermano” (Goddag, broder) og et stort, varmt smil.


For i det lille rum ved siden af porten sidder Ester og trykker på knapperne, så porten kan gå op og i. Hun er gift med en af studenterne, José. De har to børn og kommer fra Juliaca, men bor i en studielejlighed her på SETELA, og om morgenen har Ester tjansen som port-vagt.


Hun kunne nøjes med at trykke på knappen og blive siddende i port-rummet, men hver morgen rejser hun sig, stiller sig døren med sit glade smil og hilser: ”Goddag, broder!”. Sådan en smilende hilsen smitter og er i dén grad med til at give en god start på dagen.


Jeg tænker, at hun opfylder Paulus’ ord i Rom 15,7: ”Tag derfor imod hinanden, ligesom Kristus har taget imod jer til Guds ære.” Og derfor er Ester også blevet forbillede for mig, for jeg vil gerne lære lidt af det, hun kan, og jeg vil gerne give videre af den glæde, hun udstråler, og som er så smittende. Så kunne dagen måske begynde med et smil for lidt flere.

Comments


Nyeste indlæg

bottom of page