top of page

Det rette valg


Acuña! PPK. Keiko. Alán. Toledo. Sådan står der malet og skrevet mange steder i Peru for tiden. For til april er der præsidentvalg i Peru. Mange af kandidaterne er velkendte folk, der enten har været præsident tidligere eller har haft fremtrædende politiske roller.

Kamp om vælgerne Derfor klager en del over, at det bare er den samme magtelite som altid, folket kan vælge imellem, og ser det som dårligt nyt. Fordi de har haft chancen uden at kunne rette op på de store sociale problemer, landet kæmper med. Og fordi de selv er en del af den korruption, der ødelægger så ufatteligt meget.

Både pga. det store antal kandidater og pga. folks modstand mod dem, kæmpes der bravt om vælgerne. Kandidaterne rejser rundt og laver kampagne, der sættes plakater op, og partiernes farver og kandidaternes navne males på sten og klipper langs vejene og på husmure og vægge.

Det dybeste behov Selvfølgelig er der politisk forskel på kandidaterne, men ligegyldigt hvem der bliver valgt til præsident, så vil Peru fortsat have mange problemer at slås med. Og ingen af kandidaterne kan give mennesker det, de allerdybest set længes efter, for det Peru har allermest brug for er ikke endnu en politisk kandidat, men Kristus.

Mal Jesus navn Jesus er ikke jordisk regent, så naturligvis skal der vælges en præsident i Peru. Men hver gang et menneske vælger Jesus, går det fra døden til livet, og såvel dets liv her i samfundet som det evige liv ændres radikalt. Derfor skal vi male Kristus for øjnene af mennesker. Kristus som korsfæstet. Jesu navn skal råbes og forkyndes og males ud over Peru. For kun han kan give mennesker frelser og fred med Gud. Kun ved at vælge Jesus får peruanerne den frihed og fred, som vi alle grundlæggende trænger til, og som ingen kan opnå i sig selv, eller gennem nok så mange politiske ledere. - Roar


Comments


Nyeste indlæg

bottom of page