top of page

Respekt for gamle elever


Et billede fra et tidligere besøg på Martín Lutero. Marina tv. for mig

På skolen Martín Lutero, hvor jeg var indkaldt som international observatør til deres lærereksamen og -samtaler (se nedenfor) mødte jeg flere af mine gamle CLET-studenter. De er lærere på Martín Lutero og var også til eksamen og samtale for om muligt at kunne fortsætte i jobbet næste skoleår.

Det var virkelig dejligt at se dem. Godt at se, at de har fået uddannelse og vil bruge deres evner og kræfter inden for kirkens arbejde. Og det var også ret tilfredsstillende at se, at de lavede god dogmatik-eksamen. Et eller andet må de have fået med.

En af dem jeg mødte var Marina. Hun fortalte glad og levende om sit arbejde på skolen. Det har absolut ikke bare været let, for der har tidligere været nogle konflikter på skolen, som hun også blev påvirket af. Og sidste år fik hun ikke en af de statsfinansierede stillinger på skolen, som dagens eksamen og samtale netop skal bane vej for. Så det sidste års tid, har hun arbejdet for en meget lille løn, som bl.a. skulle financieres af forældrene (som er ret fattige). Men sådanne problemer kan ikke taget modet fra hende. For hun har et stort hjerte for børnene og for undervisningen og er også ved at tage en mastergrad i undervisning ved siden af. Og forældrene er glade for hende, fordi de mærker, at hun giver deres børn noget særligt. Så de bad hende om at fortsætte, selv om hun ikke fik en af de statsfinansierede pladser sidste gang. Så det sidste år har hun om ikke arbejdet gratis, så i hvert fald for meget små penge. Men hun brænder for at de børn hun har i sin klasse skal vokse op og forandre forholdende i Peru. Som hun sagde: Jeg ved godt, at jeg ikke kan ændre hele verden, men jeg kan give disse børn god undervisning og gode værdier med, så de kan være med til at ændre landet.

Det er bare så velgørende at se gløden i øjnene på sådan en lærer. Hun vil virkelig bare de børn, og hun vil at de skal være med til at forandre tingene her i fremtiden. Den slags lærere har Peru brug for! Og det er netop den indstilling, jeg har mødt hos flere af lærerne, de gange jeg tidligere har besøgt skolen. Det beundrer jeg dem virkelig for - især når man tænker på de vanskelige vilkår de arbejder under. Og når man tager i betragtning, at det områder skolen ligger i, og hvor de rekrutterer mange af deres elever fra nærmest er et slumområde. Så bliver min respekt for Marina og hendes kolleger blot endnu større!

- Roar


Nyeste indlæg

bottom of page