top of page

Vi kalder det Gud-fældigheder


Vi er tilbage i Peru efter 13½ år i Danmark. Her skal vi igen finde ind i en hverdag og i arbejdsopgaver i kirken. Jeg skal undervise på SETELA, og Merete skal være inspirator på musikområdet og bl.a. stå for en revision af kirkens sangbog.


Tænk sig: Da vi vendte tilbage til Danmark i 2007, blev Merete ansat som musiksekretær i Indre Mission og var en del af arbejdsgruppen, der stod for at lave sangbogen Sange og Salmer. Merete har flere gange spurgt, om der mon ville være brug for hendes kompetencer og musikevner i IEL-P, når vi nu skulle til Peru igen. Og tænk sig, så kommer vi netop tilbage på det tidspunkt, hvor kirkens sangbog, er udsolgt, og man ønsker, at der laves en revision, før man trykker nye sangbøger. Tilfældigt? Nej, vi kalder det en Gud-fældighed. Han har styr på, hvordan han vil bruge os i sit arbejde i Peru.


Skal vi fungere godt i arbejdet, er det vigtigt at have en god base, et hjem hvor kan føle os godt tilpas. Men det viste sig umuligt at finde et egnet hus. Med hjælp af missionens administrator begyndte vi at kigge efter lejligheder. Men de første uger fandt vi ikke noget, der passede til os. Så vi begyndte at blive lidt utålmodige.


For to uger siden var jeg ude at gå en tur i et område, jeg ikke kendte. Nysgerrigheden drev mig nogle gader længere frem, og pludselig fik jeg øje på et boligområde, som så fint og sikkert ud. Jeg fik en tilskyndelse til at spørge vagtmanden, om han vidste, om der var nogle lejligheder til leje. Jo, ejeren af en lejlighed var netop i gang med at gøre i stand i en lejlighed, hvor lejeren var fraflyttet, og som skulle udlejes igen. Han ringede til ejeren, mens vi gik derhen, og jeg blev inviteret ind og blev vist rundt. Det viste sig at være den helt rette lejlighed, og allerede fire dage senere flyttede vi ind. Tilfældigt? Nej, vi kalder det en Gud-fældighed. For han har omsorg for vores hverdag og rammerne om tjenesten her. Og han kan også bruge vores nysgerrighed til at styre vores skridt i den rigtige retning.


Meget kan se tilfældigt ud i vores liv og vores tjeneste, men vi men vi stoler på, at Gud har hånd om os alle og lægger tingene til rette på sin måde. Det gælder både i Peru og i Danmark.


Merete på sit kontor i vores nye lejlighed. Hun er i gang med forberedelserne til musikundervisning i det kommende semester på SETELA.

Hjemmekontor kan godt være udekontor. Tagterrassen kan også bruges til forberedelse.

Fra indflytningen d. 11. februar.

Velfortjent forfriskning til flyttefolkene.Kommentare


Nyeste indlæg

bottom of page