top of page

Et bad for børneklubben

Da jeg besøgte Jorge Quintana (Coco) i Yurimagaus i Peru i august 2023, oplevede jeg, at der var mere end 20 børn til børneklub, og særligt en lille gut, Caleb, gjorde indtryk. Han havde stået og ventet i to timer på, at børneklubben skulle gå i gang. Han bor næsten nabo til huset, hvor Coco holder børneklub, så da jeg igen var med til klub midt i februar, gik jeg hen og talte med hans mor ved 16-tiden, hvor klubben begynder.

Jeg spurgte, om Caleb havde ventet utålmodigt, fordi han glædede sig til børneklub. Jo, sagde hun. Men den mest ivrige var faktisk hans storebror, Isaac. Allerede kl. 10.30 havde han sagt: Jeg går lige i bad, for i dag er der børneklub!


Det er meget rørende at se, hvor stor pris børnene sætter på børneklubben - og på Coco. Den halvanden time klubben varer, er for mange ugens højdepunkt.


Det var også skønt at se, hvor mange gengangere der var fra august og til nu. Også denne gang var der godt 20 børn, og mange af dem kunne jeg genkende fra sidst. Det betyder jo, at en god flok børn lørdag efter lørdag kommer ind i et godt fællesskab, hvor de kan være sammen med en voksen, der værdsætter dem, lave gode aktiviteter, og ikke mindst høre bibelhistorier og evangeliet uge efter uger. Det er der virkelig store perspektiver i for børn, der kommer fra fattige kår og som ikke ellers hører Guds ord.

Som jeg sagde til Coco, mens børnene sad og tegnede kobberslange i ørkenen og Jesus på korset: Forestil dig lige, at disse børn om 5-7 år udgør ungdomsgruppen i en luthersk kirke i Yurimaguas! Ja, dét er der perspektiver i, og det er det, vi drømmer om.


Tak, fordi du vil bære med på denne drøm!


Comments


Nyeste indlæg

bottom of page