top of page

En uønsket førsteplads

Så ramte Peru førstepladsen. Desværre er det en lidt kedelig førsteplads, som ingen har lyst til at ligge på, nemlig som det land med flest døde af Covid pr. 100.000 indbyggere.


Alt efter regionens smittetal, udløser det en kategori, og Arequipa er nu kommet i "ekstrem risiko", som er kategorien med flest antal smittende. Det påvirker vores hverdag og trivsel rigtig meget.

Roars undervisning på SETELA er nu virtuel og har været det nogle uger. Mine opgaver kan laves hvor som helst, og derfor sidder vi begge herhjemme det meste af tiden. Roar har sin cykel🚴‍♂️ og kommer lidt ud på den måde, og jeg strikker 🧶


Det ser ud til, at vi kan alt, fordi de fleste butikker er åbne, og vi kan færdes mere eller mindre frit.


Men det er netop denne situation, der gør det mere risikofyldt mht. smitte. Pga. økonomi har man valgt ikke at lukke landet ned som sidste år. I stedet vælger man at lave udgangsforbud på enkelte dage.


Der bliver ikke testet bare tilnærmelsesvist som i Danmark. Nogle undlader at lade sig teste, fordi de ikke vil udløse ballade, andre af frygt for at miste arbejde og indtægt. Og så koster en test ret meget.


Sygehusvæsenet er nærmest kollapset, og det er praktisk taget umuligt at få en seng på intensivafdelingen. Der er ikke ilt nok til alle, der har brug for det.


Frygten er lammende, synes jeg. Jeg har ikke lyst til at blive syg her. Og slet ikke, fordi jeg om to uger har en billet til DK for at se til drengene. Det skal simpelthen lykkes.


Kirkerne er endnu ikke åbne, og det med god grund. Mange brødre og søstre er smittende, nogle er døde og de fleste er meget bekymrede over situationen.


Heldigvis er Roar og jeg hinandens bedste venner. Vi har anskaffet os et par brætspil og ser nogle krimier.


I disse dage venter vi på en løsning på vaccine. Den er undervejs, regner vi med. Mere ved vi ikke lige nu.


Tak for forbøn. Det er tiltrængt - for os og for peruanerne. Og altid for vores drenge i DK 🙏.


Snart skal vi fortælle jer lidt om hjemløse venezuelanere på gaderne. Det er mindst lige så trist. Roar mødte nogen i dag. Den historie får I snart.

Comments


Nyeste indlæg

bottom of page