top of page

Fristelsens Søndag


Der var gang i forberedelserne rundt om i byen, da jeg kom til Crucero forrige weekend. Søndag var nemlig den store dag for karnevalsfejringen, og der skulle være fest mange steder i byen. Cortamonte Flere steder var de i gang med at rejse et træ, som var fældet og taget med ind til byen. Det skal bruges tli en central del af festligheder, der kaldes cortamonte. På træet blev der hængt farvestrålende klæder, balloner, frugt og ikke mindst flasker med alkohol. Det kan minde lidt om vores ”slå katten af tønden”, for ved festen om søndagen skulle træet fældes. Mens der danses og drikkes får deltagerne lov at slå nogle slag med en økse, og den der så ender med at fælde træet får en særlig præmie og opgave til næste års fest.

Om søndagen er der også traditionelle danse på plazaen og rundt om i byen er der fest med mad og masser af drikke. Fraværende ved gudstjenesten

Ved gudstjenesten søndag formiddag i den centrale kirke i Crucero, konstaterede præsten Sindulfo, at der ikke var helt så mange, som der plejede at være. Og så var det, han sagde: Men det er jo også ”Fristelsens Søndag”.

Ikke kun interessant tradition Det vi andre udefra betragtet måske ser som et udtryk for en kulturel interessant tradition, bliver af de kristne i byen betragtet som fristelsens søndag. For erfaringen gennem mange år er, at kristne på forskellig vis bliver bragt til fald ved denne fest. Nogle har måske forpligtelser ved festen, fordi deres familie er værter for bydelens fejring. Det er ikke let blot at være der uden at tage del i det voldsomme drikkeri og den tøjlesløshed, der altid følger med. Og er folk først faldet, bliver de ofte væk fra kirken. For fremfor at søge tilgivelse og gøre op, så gemmer de sig med skammen. Nåde for den faldne

Netop på fristelsens søndag er det godt at kunne dele evangeliet om nåden i Kristus og budskabet om, at det kun er ved Jesu gerning, at vi får evigt liv hos Gud. Vi får lov at tro på og være i ham, som overvandt fristelserne og gav sit liv for at for at befri os fra skammen. Nåden er netop for den, som faldt lige så hårdt som cortamonte-træet, om det så var på fristelsens søndag eller på en hvilket som helst anden dag. - Roar


Nyeste indlæg

bottom of page