top of page

Nytårslejr: Tak Gud!


Alene ved hans Ord, alene ved tro, alene af nåde… Tak Gud!

Sådan havde en af de unge, der deltog på nytårslejren 2016-17 ved Stillehavskysten i Peru, skrevet på sin Facebook-side efter undervisningen den første aften. Jeg havde undervist ud fra nogle emner fra reformationen, og det var virkelig en fantastisk respons at få. Her var der én, der havde fået essensen af forkyndelsen med.

Vægt på forkyndelsen Med 70 unge fra Juliaca, Puno, Arequipa, Mejía og Tacna samlet på stranden med højt lejr-humør var jeg ellers lidt spændt på, om der også ville være lydhørhed, ro og modtagelighed overfor forkyndelsen. Men det var der! Tak Gud!

Arrangørerne havde også vægtet forkyndelsen højt. Der var indlagt hele 5 bibeltimer og en gudstjeneste på de 3 dage lejren varede. Jeg stod selv for tre bibeltimer og forkyndelsen til gudstjenesten. Decideret forkyndelse har ellers ikke altid været vægtet så højt på sådanne lejre. Ofte har man haft mere tendens til motivational speeches med lidt kristeligt tilsnit og så en masse lege og gruppe-aktiviteter.

God afslutning på året Men udover forkyndelsen var der også morgenandagt på stranden d. 31. december. Vi blev vækket lidt over kl. 5, og kl 5.30 var vi alle nede ved vandet, hvor vi havde ca. 45 minutters stilletid og lovsang og fælles opsamling. En god måde at slutte året af på!

Der blev også god tid til at lege og have gruppeaktiviteter. Nytårsaften dystede de fire grupper mod hinanden i en meget lokal udgave af sangkonkurrencen ”The Voice”. De havde virkelig gjort meget ud af sang, optræden, koreografi, osv. så der blev både klappet og grinet til den store guldmedalje.

Nådens år Søndag d. 1. prædikede jeg over Lukas 4, hvor Jesus siger, at han er kommet for at sætte fanger fri og for at udråbe et nådeår. Jeg håber, at det nye år må blive et nådens år for alle de unge, der deltog på lejren. Et år, hvor de oplever sig frisat af evangeliet og erfarer hvilen i Guds nåde alene. Sker det for bare nogen af dem, er der kun at sige: Tak Gud! - Roar


Nyeste indlæg

bottom of page