top of page

Tålmodighed og gentagelse


På pastoralkurset i Arequipa i 2. uge af marts blev jeg mindet om, at missionsarbejde i høj grad består af tålmodighed og gentagelse.

Nyt for mange På kurset underviste jeg bl.a. i, hvordan man leder en smågruppe/cellegruppe. Nogle steder har de allerede cellegrupper, men for langt de fleste er det nyt land, man bevæger sig ud i. Et af redskaberne til cellegrupperne er forskellige videomaterialer, bl.a. de undervisningsvideoer, jeg har lavet over Galaterbrevet og Efeserbrevet.

Mange gentagelser Jeg havde mange punkter i mit manus ang. formålet med cellegrupper, ledelse og indhold m.m. Men jeg måtte begrænse mig for igen og igen at tale om, hvordan man bruger videomaterialet.

Egentlig havde jeg tænkt, at det ikke var nødvendigt at fordybe sig så meget i dette, for jeg havde jeg givet nogle introduktioner til det sidste år. Og en enkelt time om det på pastoralkurset måtte vel række. Men for mange er dette bare en helt ny og anderledes måde at undervise på. Så det må gentages og gentages – med stor tålmodighed – hvis der skal være håb om, at det bliver brugt i alle kirkerne.

Guds tålmodige nåde

Af og til bøvler jeg med det med tålmodigheden. Jeg vil gerne videre og se noget aktion. Men mission er at være sendt af Jesus, sådan som Gud har sendt ham til os. Og Guds sendelse er altid fyldt af tålmodighed og nåde. Han går altid en mil mere med os, der falder og fejler og ikke formår at forbedre os eller at forstå hans frelse til bunds. Han begynder altid forfra med os. Og hver eneste dag gentager han tålmodigt sin nåde og sit kærlig evangelium for os. Gentager igen og igen, at frelsen ikke bygger på mig, men alene på Kristus.

Så det må også være overskriften på vores missionsarbejde: Tålmodighed og gentagelse af nådens evangelium i både ord og handling. - Roar

Nyeste indlæg

bottom of page