top of page

Elever med drømme


Dianeth (tv), Karen (th) og Fiorely (i midten): mine tre studenter på CLET

Jeg har haft to mellem to og fire elever på basislinje de sidste par uger. De to, der har været med fra starten er Dianeth og Karen. De er begge omkring 16 år.

Dianeth kommer fra Cruzero, som ligger tre timers rejse fra Juliaca oppe i ca. 5000 meters højde. Hun kommer fra ret ydmyge kår. De bor ude på landet, hvor de har lidt dyr. Hendes mor er alene med hende og hendes tre mindre søskende. De første dage er hun forsagt og genert, men tør dog op efterhånden og vil gerne tage del i sjov og snak uden for timerne.

Og nok er hun fra et fattigt hjem, men hun har drøm: Når hun næste år slutter sin skolegang i Cruzero, vil hun gerne studere kemi på universitetet i Puno. Det er hun nemlig god til, fortæller hun. Hun er en af de bedste i klassen, og hendes mål er at slutte det sidste skoleår som den bedste. De tre bedste i en afgangsklasse kan nemlig komme i betragtning til et studielegat fra staten. Og uden det, har hun ingen chance for at komme til at studere.

Karen er her fra Juliaca og kommer fra en familie, som har været med i den lutherske kirke her i mange år. Hun er smilende og udadvendt, og godt hjemme i de bibelske fag. Jeg har haft hendes bror på CLET for år tilbage, og han er idag med i landsledelsen for ungdomsarbejdet. Hendes storesøster studerer på det teologiske seminarium i Arequipa, SETELA, og underviser også på kurserne på CLET her i januar. Så hun har det ikke fra fremmede.

At Karen er vokset op med troen på Jesus, stabile familieforhold og god kristendomsoplæring er let at mærke. Og det er dejligt at se, at det ikke bare er teori for hende. Hun har nemlig også en drøm: Hun vil gerne være missionær i Afrika. Jo, for hun har set nogle udsendelser om, hvor forarmet mange i Afrika har det, hvordan mange lider under sult og nød. Hun siger: Vi har ikke haft meget, men vi har altid haft mad på bordet og tøj på kroppen. Men der mangler de alt. Jeg vil gerne hjælpe dem i deres nød og bringe dem evangeliet om Jesus. Men hun ved ikke helt, hvordan man bliver missionær og kommer helt til Afrika, for det er jo meget dyrt.

Det er livs- og trosbekræftende at møde unge mennesker med drømme og kald. Jeg håber og beder til, at Gud vil lede dem, så de på trods af økonomiske udfordringer må se deres drømme opfyldt.

- Roar


Nyeste indlæg

bottom of page